Click pe imagine pentru mai multe detalii

Detoxifierea

– Eliminarea factorilor de risc care pot duce la aparitia candidozei – Factorii de risc pot include stresul, consumul de antibiotice, fumatul, utilizarea de pilule anticonceptionale si chiar mercurul din plombele dentare vechi. Daca puteti, inlaturati-i pe toti.

– Curatarea colonului – In prima saptamana de dieta se va curata colonul cu ajutorul unei clisme daca este posibil sau se va adopta o dieta compusa din legume si bauturi cu rol detoxifiant pentru a se obtine aceleasi rezultate.

– Modificarea dietei – Dupa ce s-a incheiat etapa curatarii colonului se va urma o dieta stricta care va implica excluderea unor alimente cum ar fi: fructele, nucile, ciocolata, alcoolul si cofeina.

2. Eliminarea

– Tratament cu antifungice contra candidozei – Exista multiple antifungice naturale, care pot fi utilizate sub forma de suplimente sau chiar adaugate in dieta. Daca acestea nu functioneaza, se va cere sfatul medicului pentru ca acesta sa recomande pacientului medicamente antifungice.

– Reintroducerea unor alimente in dieta – Aceasta etapa este mai putin stricta in ce priveste alimentele care pot fi consumate.