Αναλυτική συνταγή στην ιστοσελίδα

Ποιες ουσίες χρειάζονται περισσότερο στη θεραπεία των κιρσών;

Η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) παρέχει ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων. Μπορεί να βρεθεί σε επαρκείς ποσότητες σε δημητριακά με έμβλημα, κρόκο αυγού, φυτικά έλαια.
Το ασκορβικό οξύ αραιώνει το αίμα και εξαλείφει τη φλεγμονή στα αγγεία. Οι βιταμίνες είναι πλούσιες σε μούρα, ντομάτες, εσπεριδοειδή, ακτινίδια.
Η ρουτίνα θεωρείται η κύρια βιταμίνη για υγιή αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να βρεθεί στα εσπεριδοειδή (ειδικά στη φλούδα), τη μαύρη σταφίδα, τα καρύδια και το πράσινο τσάι.
Τα βιοφλαβονοειδή είναι χρήσιμες ουσίες που διευκολύνουν τη διαδικασία της φλεβικής κυκλοφορίας. Οι ουσίες εντοπίζονται κυρίως σε σκούρες ποικιλίες κερασιών και κερασιών.
Ο χαλκός απαιτείται να παράγει επαρκή ποσότητα ελαστίνης στους ιστούς, πράγμα που χρησιμεύει για την πρόληψη της εμφάνισης φλεβικών “οζιδίων”. Πολύ χαλκός περιέχεται στα θαλασσινά.
Το Fiber προκαλεί το πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει, αποτρέποντας την εμφάνιση δυσκοιλιότητας – ένας από τους παράγοντες που προκαλούν κιρσούς. Οι ίνες εντοπίζονται σε φυτικές τροφές, πίτουρο, δημητριακά.
Νερό – υγροποιεί το αίμα, διευκολύνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας το φορτίο στους αγγειακούς τοίχους.